ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

Δ. Καλογερόπουλος: Στο Δημοτικό Συμβουλίο Αιγιάλειας θα παίρνει ο καθένας την ευθύνη του


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δ. Καλογερόπουλος: Στο Δημοτικό Συμβουλίο Αιγιάλειας θα παίρνει ο καθένας την ευθύνη του

«Προχωράμε όπως λέει ο Νόμος και ο Νόμος λέει Δημοκρατία», δηλώνει «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος μετά την αποχώρηση από το δημοτικό σχήμα της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια», με επικεφαλής την κυρία Βασιλική Ψυχράμη.


Η εν λόγω αποχώρηση φέρνει πλέον την δημοτική ομάδα του Δημάρχου σε μειοψηφία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και πλέον ο κ. Καλογερόπουλος καλείται να αναζητά συγκλίσεις για να λαμβάνονται αποφάσεις στο σώμα.

Ο ίδιος μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» σημειώνει:  «Η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα δύσκολο, που προϋποθέτει ωριμότητα. Είναι δεδομένο ότι στην αρχή της εφαρμογής της απλής αναλογικής, που είναι μέσα στο πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας, θα έχει κλυδωνισμούς.  Επομένως όλα θα μπαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανοικτά και καθαρά, χωρίς να υπάρχει κάτι άλλο πριν και όλοι θα πάρουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον λαό. Αυτό είναι το καλύτερο σύστημα για να έχει η κοινωνία και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά την κρίση και να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει στο επίπεδο των δημοτικών πραγμάτων. Εντός του Δημοτικού Συμβουλίου θα παίρνει ο καθένας τη δική του ευθύνη  για τις εξελίξεις».

Ερωτηθείς να σχολιάσει την αποχώρηση Ψυχράμη και τα όσα εκείνη του καταλογίζει όπως αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά, μη προοδευτική αντίληψη κ.α. ο Δήμαρχος Αιγιάλειας δηλώνει: «Δεν έχω να απαντήσω κάτι. Όταν γίνονται εκλογές, ο κάθε πολίτης δεν κρίνει με τέτοια κριτήρια και δεν θέλω να απαντήσω σε αυτά γιατί θα μπούμε σε μια ατέρμονη κουβέντα όπου ο καθένας θα κάνει αντιπαράθεση που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον την προσωπική φιλοδοξία του καθενός. Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη λογική. Θέλω να μπω στην ουσιώδη λογική που λέει ότι όταν ο πολίτης ψηφίζει, ψηφίζει για την παραγωγή ενός έργου και όχι να λύσει τα δικά μας προβλήματα, που πολλές φορές έχουν να κάνουν με τις προσωπικές μας στοχεύσεις. Άρα δεν έχει κανένα νόημα, παρά μόνο τι έργο θα παράγουμε. Το μοναδικό κριτήριο στο τέλος, κυρίως της τετραετίας αλλά και καθημερινά, είναι τι έργο θα γίνει και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω».

Αναφερόμενος στην έως τώρα συνεργασία με την παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» ο κ. Καλογερόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία είχαν προϋπολογιστεί. Σήμερα είμαστε σε αυτή την κατάσταση που δεν υπάρχει η εκ προτέρων πλειοψηφία, αλλά αυτό δεν είναι και κακό. Στα πλαίσια της απλής αναλογικής και της Δημοκρατίας καλό είναι οι πλειοψηφίες να διαμορφώνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο καθένας να παίρνει το βάρος της ευθύνης τους».

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας ρωτήθηκε και για το πώς θα περνάνε από το Δημοτικό Συμβούλιο οι προτάσεις που θα κατεβάζει με δεδομένο ότι πλέον δεν διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία δημοτικών συμβούλων: «Το πρόβλημα δεν είναι πώς θα περάσουν οι δικές μου προτάσεις, το πρόβλημα είναι να περάσουν οι προτάσεις που είναι ωφέλιμες για την Αιγιάλεια. Για τον λόγο αυτό λέω ότι προϋποθέτει ωριμότητα χαρακτήρων πέραν από τις ατομικές στοχεύσεις του καθενός. Αυτό είναι δύσκολο πράγματα αλλά πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να εφαρμοστεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο της απλής αναλογικής», απάντησε.

Τέλος απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο οι πεζοδρομήσεις αλλά και ο ηλεκτροφωτισμός του Αιγίου ήταν ανάμεσα στους πραγματικούς λόγους αποχώρησης Ψυχράμη από το δημοτικό σχήμα ή απλώς αποτέλεσαν αφορμές, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας τόνισε: «Νομίζω πως είναι το δεύτερο αλλά θα ήθελα να μπαίνω σε περαιτέρω κριτικές σε αυτό το θέμα. Για τον φωτισμό το θέμα είναι εάν οι προτάσεις θα περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εγώ θα κάνω τις προτάσεις που θεωρώ ότι είναι επ’ ωφελεία του Αιγίου. Από εκεί και πέρα εάν βρεθεί κάποια άλλη πρόταση, ευχαρίστως να την αποδεχθώ κι έτσι να προχωρήσουμε».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο